AMSTERDAM -

CristobalNederland zucht al twee weken onder de naweeën van tropische storm Bertha, maar het zou goed kunnen dat een ándere storm de nazomer alsnog gaat redden. Orkaan Cristobal houdt nu nog huis boven de Bahamas, maar de storm steekt naar verwachting nog deze week de Atlantische Oceaan over. En dat is goed nieuws: want daardoor liggen temperaturen boven de 25 graden in het verschiet!

Volgens het Amerikaanse National Hurricane Centre zwakt Cristobal van orkaankracht af naar stormniveau als het komende zondag koerst zet naar noordwest Europa. Meteorologen zijn het erover eens dat de kans groot is dat Cristobal een hogedrukgebied met zich meebrengt. Dat betekent voor een langere periode een warmer en vooral droger weerbeeld, waarbij de temperaturen zelfs kunnen oplopen tot boven de 25 graden.
Het zou een welkome afwisseling zijn voor het extreem natte weer van de afgelopen periode. De meteorologische zomer is, met nog vier dagen te gaan, al recordnat in het zuiden van Nederland. Maastricht en Eindhoven kregen in de maanden juni, juli en augustus sinds de metingen begonnen nog nooit zoveel regen, aldus weeronline.nlBron: De Telegraaf 27-8-2014