3119cce3ed44c3ec00d119ca0fb5f7e3-1436256169Heerlijk, die zomer, maar de muggen weten je te vinden. Natuurlijk kun je daar een in de drogisterij gehaald crèmepje op smeren, maar in je badkamer vind je ook andere producten die (even) helpen tegen muggenbeten.

TANDPASTA
Naast dat tandpasta goed is voor het uitdrogen van puistjes, kun je het ook gebruiken om muggenbeten tegen te gaan. Laat het een paar uur zitten en was het daarna van je huid. Nu maar hopen dat de mug je niet midden in je gezicht heeft gebeten…

DEODORANT
Een jeukende bult verfris je, letterlijk, met deodorant. Het haalt de ergste jeuk uit de bult. Ook hiervoor geldt: was het na een paar uur van je huid af.

MONDWATER
Mits er tenminste mint in zit: dat kalmeert immers de huid. Ook gaat het de jeuk en de zwelling tegen.

BABYPOEDER
Doe wat babypoeder op de bult en zorg dat het afgedekt is, zodat het poeder goed op de huid blijft zitten. Laat het een nachtje zitten. Het babypoeder neutraliseert het gif, en is bovendien zacht voor de huid.

ZEEP
Gebruik zeep zo snel mogelijk na de aanval van de mug. Zeep gaat namelijk het verspreiden van de ’infectie’ tegen, waardoor de bult niet groter wordt.

NAGELLAK
Niet dagelijks aan te bevelen, maar mocht je gek worden van de jeuk: tip wat (liefst doorzichtige, uiteraard) nagellak op de gestoken huid. Zo wordt de plek geïsoleerd. Plak er een pleister over, zodat er geen stof (en bacillen) bij kunnen. Vergeet vooral niet de lak er weer af te wassen.

REINIGINGSDOEKJES
Uiteraard hebben ze een reinigende werking (duh), maar daarnaast kalmeren ze ook de huid. Even ermee over de huid wrijven zou helpen.

 

Bron: Metreonieuws.nl  7 juli 2015 om 11:00 door Sigrid Stamkot

Natuurlijk zijn er horren om het steken te voorkomen!